Zamieszczone przez djczas
Niech mi ktoś pomoże z tą szybą!!
Zwiń
X
-
Niech mi ktoś pomoże z tą szybą!!
Sory ale Postanowiłem otworzyć nowy temat bo niestety nigdzie tego nie ma.
Nie grzeje mi tylna szyba,włącznik jak go wcisnę to działa bo zapala się na nim światełko czyli obwód zamyka ale na tych kablach z tyłu na szybie nie idzie prąd z tąd moje pytanie czy jest jakiś przekaźnik tylnej szyby i gdzie lub czy może jakaś kostka z tyłu jest.Nikt mi nie chce pomóc a nie bede kupywał drogich książek bo mnie nie stać. Może ktoś ma schemat podłączenia tylnej szszyby.
Serdecznie proszę wszystkich o pomoc.
-
-
Zamieszczone przez daniel0607i gdzie lub czy może jakaś kostka z tyłu jest-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
daniel0607, No to najpierw czy jest napiecie na klapie, ale to mowisz ze nie ma. Tam chyba biegnie kabel, wiec trzeba sprawdzic ciaglosc przewodu od klawisza i przekaznika az po szybe, nie ma innego sposobu. Albo bardzo prozaiczna sprawa, poszedl przekaznik, ale nie wiem gdzie on jest. Bezpiecznik rozumie, ze sprawdziles
Komentarz
-
-
Tak bezpiecznik sprawdziłem i jest ok. Mam wersje Hatchback octavia I po lifcie,
bez tylnej wycieraczki.Właśnie nie wiem gdzie jest ten przekaźnik i czy napewno
jest od tej szyby ale powinien przynajmniej być bo tam jest duży opór. i to jest
zagadka dla wszystkich.Skoro prąd jest na przycisku a przy szybie na przewodach
nie to coś nie tego.Gdzie Ten Przekaźnik????
Może ma ktoś jakąś książkę to nich zobaczy gdzie jest ten felerny przekaźnik. Plis !!!
[ Dodano: Nie 19 Lis, 06 20:18 ]
czy wie ktoś gdzie jest ten przekaźnik???
Komentarz
-
-
u mnie też nie było napięcia na na tylną szybę parę godzin walczyłem z włącznikiem gdy się upewniłem że jest ok. znalazłem przyczynę braku napięcia okazało się że kabel pękł w osłonie gumowej która maskuje przejście wiązki kabli z klapy tylnej do samochodu. prawdopodobną przyczyną pęknięcia kabla było to że w tamtym miejscu pracował kabel a kabel u mnie był przegrzany. OC 1 mają moim zdaniem wadę fabryczną że nie mają przekaźników czasowych które by rozłączały napięcie podgrzewania tylnej szyby ni i jak tak latem się pojeździ pare godzin na ogrzewanej szybie tylnej to coś musi paść a ja bynajmniej parę razy się przyłapałem na tym że zapomniałem wyłączyć podgrzewania .!!!!!!!!!!!
POZDRAWIAM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomaszekmwOC 1 mają moim zdaniem wadę fabryczną że nie mają przekaźników czasowych które by rozłączały napięcie podgrzewania tylnej szyby ni i jak tak latem się pojeździ pare godzin na ogrzewanej szybie tylnej to coś musi paść a ja bynajmniej parę razy się przyłapałem na tym że zapomniałem wyłączyć podgrzewania .!!!!!!!!!!!
POZDRAWIAM
"Po włączeniu ogrzewania tylnej szyby w samochodach z elektrycznymi podnośnikami szyb jednocześnie jest włączane także ogrzewanie lusterek zewnętrznych
Po 20 minutach ogrzewanie tylnej szyby samoczynnie się wyłącza.
Gdy przycisk 2 zostanie powtórnie naciśniety, ogrzewanie tylnej szyby włączy się na stałe - samoczynne wyłączanie nie będzie działać."
U mnie po 20 min wyłącza się, tak jak napisali.
Przycisk nr 2 to pierwszy z lewej nad radiem, jeden z czterech dużych przycisków.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomaszekmwOlaff tak może jest w Skoda Octavia Tour ale w OC 1 nie ma przycisku 2
pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OlaffTo co napisałem poprzednio odnosi się do poliftowego Toura. Octavia przedliftowa nie miała automatycznego wyłącznika ogrzewania szyby tylnej - czyli jak długo przycisk wciśniety tak długo szyba się grzeje - tak wynika z książki do Octavii przedliftowej, sprawdziłem właśnie w starszej książce.
Przycisk ogrzewania tylnej szyby wcisamy, zaskakuje on w środku kokpitu, 2~3mm głebiej po wduszeniu.
Jak następuje wyłaczenie: gaśnie tylko dioda i wyłaczany jest obwód, czy tez może cały przycisk wyskakuje ze stanu wduszenia, odbija do pozycji wyjściowej?
Wiem, pytanie głupkowate, ale mnie zastanowiło jak to jest, gdy minie 20 minut.
* - nie miałem jeszcze wielu potrzeb, np. od 3 tygodni nie użyłem jeszcze spryskiwacza szyby przedniej. Nawet nie wiem czy działa, ani jak płyn śmierdzi...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootJak następuje wyłaczenie: gaśnie tylko dioda i wyłaczany jest obwód, czy tez może cały przycisk wyskakuje ze stanu wduszenia, odbija do pozycji wyjściowej?
Komentarz
-
Komentarz